שרינה שוקולד הנו מרכז מבקרים לשוקולד במושב עין ורד.

דף זה מיועד למורי הכימיה.   אנו מציעים לקהל היעד של תלמידי תיכון במגמת כימיה, אפשרות לביקור מהנה ומשכיל במרכז המבקרים, לקיים סדנת שוקולד חווייתית עם ערך לימודי מוסף , להכיר את הרכבו של השוקולד, תכונותיו וסגולותיו, והיכולת להפיק ממנו מוצרים שונים.   בכך גם להקנות ערך מוסף לבתי ספר שחרטו על דגלם חינוך להישגים ומצוינות.

 

סדנת שוקולד

הפעילות תכלול ביקור והסבר על גידול עצי קקאו בחממה מבוקרת אקלים, צפייה בסרט קצר המספר את סיפור השוקולד וסדנת שוקולד (סדנת טעימות ופרק מעשי).

א. סדנת טעימות שוקולד – סקירה של המאפיינים ותכונות השוקולד הקובעים את איכות השוקולד.  הסבר על תהליך הטמפרינג שמשנה את תכונות השוקולד.                      טעימות של הסוגים השונים של שוקולד.

ב. סדנת שוקולד מעשית –  לחוות את המקום, ולמלא את היום בפעילות מהנה.

 

ג. במתחם ציוד אודיו וידאו.  אנו מאפשרים למורה להשתמש באמצעים הטכניים לצורכי מצגת ודיון  בנושא מרכיבי השוקולד ותכונותיו. (יש בידינו חומר תאורטי שיכול לעזור בבניית המצגת לתלמידים).

ניסיונה של לימור בהוראה והתמחותה כשוקולטיירית בהכנת מוצרי שוקולד הנם מתכון לסדנת שוקולד מהנה וטעימה.